Tro att du är något

23.11.2016 kl. 19:24

 

För ungefär ett år sedan började jag och en av mina bästa vänner med ett projekt. Ett hemligt projekt. Eller rättare sagt ett projekt som jag själv bestämde mig för att hålla hemligt. Det tog en tid förrän jag ens berättade om det för min flickvän, och flera av mina vänner vet fortfarande inget om det. 

 

Nyligen satt jag mig ner med en av mina vänner och efter att vi pratat en stund frågade hon vad jag har på gång. Efter att ha berättat det vanliga om jobb, studier och hemmaliv nämnde jag mitt projekt, halvt i förbifarten som att jag hoppades att hon inte skulle märka vad jag berättat. Hon var ändå intresserad och ställde frågor som jag alltmer ivrigt svarade på. När jag kom hem den kvällen undrade jag varför jag inte berättat det tidigare. Varför har vi svårt att medge åt folk vad vi drömmer om?

 

För att vi inte vågar tro att vi är något. 

 

Vår rädsla för kritik och för att stämplas som misslyckanden håller oss från att berätta vad vi vill bli, vad vi vill göra och vad vi drömmer om. För om man är öppen med vad ens mål är - och sedan inte uppnår det - har man misslyckat offentligt. Och i jantelagens Finland hör offentliga misslyckanden till kategorin “saker man till varje pris bör undvika”, tillsammans med förlängd ögonkontakt med främlingar och nyktra kramar män emellan.

 

De gånger jag har diskuterat mitt hemliga projekt med någon har det varje gång lett till att jag fått nya insikter och känt mig mer inspirerad. Det är vad vi går miste om när vi inte vågar tro att vi är något. Så nu tycker jag det är dags att vi alla börjar prata om våra hemliga drömmar och vad vi brinner för. Jag kan börja. 

 

För ungefär ett år sedan började jag och en av mina bästa vänner med ett projekt. Under året har vi jobbat på ett manus till en komediserie. Till en början var det bara för att vi tyckte att det var kul men nu tar vi det lite mer seriöst och funderar på att pitcha det när det är färdigt. Det är en av mina drömmar, mitt hemliga projekt.

 

Tro att du är något, och låt andra tro att de är något. Kommer vi bli något? Vem vet, men inte blir chanserna bättre av att vi tystar ner varandra.

 

Du får gärna dela med dig av dina galna dröm. Det är terapeutiskt, jag lovar.

 

 

Kommentarer (3)
Min galna dröm är ju inte speciellt hemlig, men allt blir mer verkligt när jag skriver om det på bloggen. Och det jag har märkt är att folk väldigt sällan är missunnsamma, de flesta hejar på en! :)
Kugge24.11.16 kl. 21:06
JAG SKU VILJA HA EN BEBÉ! Lol ullatuus. :)
Men jag skulle också vilja skriva The Next Great American Novel OCH göra fler dokumentärfilmer.
catzo24.11.16 kl. 21:45
PS: Vilken fin dröm du har! Ser mkt framemot att se din komedi på tv/arenan/youtube/finnkino.
catzo24.11.16 kl. 21:46

Världens bästa Karlsson som driver världens sämsta blogg. 

Vanligtvis hör ni mig i X3M Veckoslut på lördagar och söndagar 10-15.

Hatpost kan skickas till simppa.karlsson@gmail.com