5 dagar senare

25.11.2016 kl. 22:01

 

Mitt bloggexperiment började för snart en vecka sedan då jag blev utmanad att starta en blogg och göra ett inlägg per dag fram till lördagen. Idag är sista dagen av utmaningen, och tyvärr får ni efter en lång dag nöja er med ett lite mindre genomtänkt inlägg. Allt för att klara utmaningen. 

 

Jag hade en hel del fördomar mot bloggandet innan jag börja men de har nog försvunnit under veckan. Det är inte något jag bara säger, utan jag har verkligen blivit positivt överraskad. Det allra bästa har varit att få tänka. Nuförtiden är det väldigt sällan man sätter sig ner endast för att tänka på något. Men vill man kunna formulera sig i skrift måste man verkligen lägga tid på att fundera vad man tycker. Man kanske tänker sig att andra ska komma till någon insikt när de läser vad man skrivit, men jag tror ofta det är man själv som kommer till någon insikt när man skriver. 

 

Men mitt experiment är över, så vad händer nu?

 

Jag har nog bestämt mig för att fortsätta blogga. I vilken takt vet jag däremot inte. Som det kanske framkommer från mina senaste inlägg tycker jag om att skriva lite längre inlägg där jag lyfter fram något jag tänkt på. Det har varit rätt så tidskrävande att skriva trots att jag tyckt det varit givande. Jag kommer nog inte bli den som uppdaterar min blogg varje dag, kanske inte ens varje vecka. Jag kommer att välja kvalitet före kvantitet, utan att garantera kvalitet. 

 

En sista sak som jag vill nämna är att det har varit roligt att få så många kommentarer, både här på bloggen och av bekanta. Jag trodde ärligt talat att bloggen skulle gå obemärkt förbi, det är ju ändå bara min första vecka. Men det verkar finnas en fin samhörighet bland finlandssvenska bloggare och man har känt sig väldigt välkommen.

 

Trodde inte jag skulle säga det men efter en vecka så rekommenderar jag varmt att pröva på att blogga för den som inte gjort det. Ångrar att jag inte under mina 25 år någonsin haft en dagbok. Har inte vetat vad jag gått miste om.

Kommentarer (1)
HURRAA! Va kul att du tänker fortsätta och en blir ju lite varm i hjärtat (lol) när en man (!) hyllar en så kvinnodominerad sysselsättning. Jag har gillat dina inlägg hittills och hoppas på att få läsa fler i framtiden. Välkommen med!
Lina.26.11.16 kl. 11:36
Tusen tack! Ska försöka att uppdatera semiregelbundet!
26.11.16 20:31

Världens bästa Karlsson som driver världens sämsta blogg. 

Vanligtvis hör ni mig i X3M Veckoslut på lördagar och söndagar 10-15.

Hatpost kan skickas till simppa.karlsson@gmail.com